Wie zijn wij…..

Wij zijn Bas en Yvonne Verschoor en zijn woonachtig in Hellevoetsluis.

In 1978 hebben we onze eerste Duitse Herder aangeschaft en na een aantal maanden zijn wij beland op Kr. Rotterdam waar we zijn gaan trainen met Bianca v.d. Maaigrobbert. Daarna hebben we al snel een reu aangeschaft omdat Bas de africhting in wilde gaan. We kochten Falco v Slot Valckesteyn en Bas kon voort met zijn sport.

Daarna werd ook Yvonne besmet en werd bij K. Bastemeijer Oeschie van Slot Valckesteyn bijgekocht. Beide honden hebben menige wedstrijd gedraaid. Omdat velen Oeschie een hele goede teef vonden zijn we gaan nadenken om met haar een nestje te gaan fokken. Kennelnaam werd in 1980 aangevraagd en zo werd D.H. Kennel v.d. Ybajo hoeve geboren. Ook werd in 1980 onze dochter Joyce geboren, die nu nog steeds ook besmet is met het africhtingsvirus.

Joyce heeft als jong meisje van 9 jaar haar eerste VH 3 examen gedaan en is inmiddels getrouwd met Raymond die zich al jarenlang verdienstelijk maakt als Pakwerker met als hoogtepunt verschillende WK’s te hebben gedraaid. Joyce heeft in Belgie een cursus gedaan voor Instrukteur en Spoorlegger iets wat zij nog steeds met veel overgave doet op onze vereniging HSV Botlek. Joyce en Raymond hebben samen 5 honden waar ze mee in de africhting zitten of hebben gezeten. Het geluk kon niet op toen op 5 Februari 2008 onze Kleindochter Jessie werd geboren. Nu 18 maanden oud merken we al dat Jessie erg veel om honden geeft en graag speelt met de pups en grote honden. Sinds 15 december 2011 hebben Joyce en Raymond er nog een dochtertje bij Robbyn genaamd.

Uit het eerste nest van Oeschie hebben we een reu aangehouden en omdat Dingo erg mooi was is hij naar Duitsland gegaan waar W. Krumnack hem op verschillende shows heeft laten lopen. 18 x 1ste plaats ( met voor ons een africhtings hond), betekende dat we ook de kynologie een warm hart toe draagde. We hebben in de loop van de jaren geprobeert om onze fokkerij het zelfde te houden, wat betekend dat we geprobeert hebben om de karakters van onze showhonden goed te houden en we hebben altijd de werklijn van Oeschie vast weten te houden. Wij hebben sinds jaren de hoogste onderscheiding van de VDH nl. het Gouden Fokkersinsigne.

Zo zijn we er toe gekomen dat we nu dus 2 lijnen fokken tw. Schoonheidslijn en de africhtingslijn. Ik denk dat we er bij beide kanten in zijn geslaagd om de echte duitse herder vast te houden. B.v. In america is Greg Durham erg gecharmeerd van onze werklijnen wat heeft geresulteerd dat Greg reeds 8 honden heeft aangeschaft uit Rayca v.d. Ybajo Hoeve en nu uit onze Joy aus Wiemelhausen.

Verder heeft Lazaro Cabrera bewezen dat er met onze werklijnen goed als politiehond gewerkt kan worden maar ook dat ze daarbij in de top van de wedstrijden kunnen meedraaien. Tarek v.d. Ybajo Hoeve is in 2007 2e geworden op de National, in 2008 Champion of the Nationals en 2009  wederom de titel op zijn naam zette.

In de kynologie hebben we ook niet stilgezeten. Reeds 3x een Nederlands Kampioen gefokt en vele topplaatsen gelopen op grote shows. Momenteel hebben we veel goede fokteven zitten waarmee we hopen op meer successen. In 2008 hadden we veel succes op de Belgische siegershow met Ashley liepen we V- Auslese 5 en met Opal werden we Jeugdsiegerin van Belgie,Ashley behaalde ook nog in Nederland, Italie en Duitsland de bokaal voor beste pakwerk.  Daarna heeft Opal in 2011 en 2012 het ook gepresteerd om de V-Auslese titel binnen te halen. Beide keren werd ze V-Auslese 2. In 2012 had ze ook een bokaal voor beste pakwerk verdiend. Onze roem ging verder nadat we met Opal v.d. Yabjo hoeve een nest kregen van Ustinov v Römerland. Hieruit werden bv Count Ustinov en Cleo Opal v.d. Ybajo Hoeve geboren. Count heeft vele topplaatsen gelopen met als uitschieters V12 op de BSZS en V.A. 1 in Nederland bij Km. L. Quoll. Ook Cleo heeft een mooie uitmuntend gelopen op de BSZS met super Pakwerk beiden. Opal heeft zonder twijfel onze kennel op de kaart gezet en vele hele mooie nakomelingen gebracht.

Daarna kwam onze Quanta Opal vd Ybajo Hoeve IPO 3, Kkl. V.A. 1 in Nederland en V.A 2 in Belgie bij de Km van de BSZS. Ook Savannah Chloe vd Ybajo Hoeve heeft enig show gewonnen en ook op de grote shows deed ze het super. SG 1 Jeugdsiegerin KCM.

We hebben het grote geluk dat we nu reeds 15 jaar de honden samen hebben met Jef Seyen, die zich verdienstelijk heeft gemaakt met het africhten van vele van onze honden. We hebben in de 15 jaar veel van Jef geleerd, hijzelf heeft 3x op het FCI Wereld Kampioenschap gestaan waar hij 1x heel verdienstelijk 2e werd met zijn hond Jari v Muikenshof. Vele nederlanders komen naar Jef toe als ze een probleem hebben met hun hond, en Jef is Jef niet als hij niet zal proberen er een oplossing voor te zoeken. Ook brengt Jef heel verdienstelijk onze honden voor op diverse Shows. Verder hebben we veel te danken aan onze voorbrengers zoals Charles Visser, Horst Hupperich, Peter Oosterwijk en Mark Scheffer die heel verdienstelijk met onze honden liepen. Momenteel hebben we deze voorbrengers ingewisseld voor de wat jongere garde. hihi.  We hebben aan Vienna Looyschelder en haar Viduma groep een hele leuke jonge groep mensen om ons heem gekregen die ons overal steunen.

Wij hopen nog lang mee te kunnen draaien in de sport, zowel op schoonheid als in de Africhting!